Etisk tema

Køn

Publikationer

2022

Der er brug for mere forskningsbaseret viden om kønsidentitet og kønskorrigerende behandling

Forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (Tildeling af nyt personnummer til mindreårige, som oplever at tilhøre det andet køn, og ophævelse af refleksionsperioden som betingelse for tildeling af nyt personnummer til voksne, som oplever at tilhøre det andet køn).

Læs mere og hent høringssvaret

 

2021

Udtalelse om ændring af juridisk køn for mindreårige

Et stort flertal i Det Etiske Råd anbefaler i denne udtalelse, at aldersgrænsen for ændring af juridisk køn sænkes.

Læs mere og hent udtalelsen

2017

Høringssvar vedr. sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling

Det Etiske Råd anerkender det behov, et menneske kan have for at identificere sig som et andet køn end det køn, som den pågældende er blevet tildelt ved fødslen. En usikker kønsidentitetsforståelse er et eksistentielt problem, som kan følge en person gennem hele livet.

Læs mere og hent høringssvaret

2014

Juridisk kønsskifte - tildeling af nyt personnummer

Vedrørende høring over forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister (tildeling af nyt personnummer til personer, der oplever sig som tilhørende det andet køn)

Læs mere og hent høringssvaret

2014

Udredning og behandling af transkønnede

Vedrørende høring vedr. udkast til vejledning om udredning og behandling af transkønnede. Det Etiske Råd takker for modtagelsen af ovennævnte i høring. Vejledningen præciserer den omhu og samvittighedsfuldhed, som en læge skal udvise ifølge autorisationsloven ved udredning og behandling af transkønnede patienter, som ønsker kønsmodificerende behandling.

Læs mere og hent høringssvaret