Det Etiske Råd

Administrerende direktør i LIFE Fonden Stefan Hermann er nyt medlem af Det Etiske Råd

Publiceret 04-07-2024
Pressefoto Life Fonden

Stefan Hermann er pr. 1. juni 2024 udpeget som nyt medlem af Det Etiske Råd. Han afløser Henrik Nannested Jørgensen, som stopper efter to perioder i rådet.

Stefan Hermann er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har siden oktober sidste år været administrerende direktør for LIFE Fonden, som er etableret af Novo Nordisk Fonden. Stefan Hermann er tidligere rektor for Københavns Professionshøjskole og har tidligere bl.a. også arbejdet som vicedirektør for kunstmuseet ARKEN og som chefkonsulent i Undervisningsministeriet. Han er desuden forfatter til flere bøger og artikler om uddannelsespolitiske, pædagogiske og sociologiske problemstillinger.

Om sit medlemskab af Det Etiske Råd udtaler Stefan Hermann:

”Modsat de fleste andre lande er etiske eller moralpolitiske spørgsmål i Danmark kun i mindre grad en fasttømret del af de politiske skillelinjer. Det skaber muligheder for åbne og nysgerrige debatter og samtaler, ligesom det kan give rum for uhildet oplysning om vanskelige spørgsmål. Med videnskaben og teknologiens accelererende betydning for menneskers liv, for menneskets tilværelse og for klodens tilstand, er rådets arbejde kun blevet endnu vigtigere. Rådet beskæftiger sig således efter min overbevisning ikke alene med vigtige og dilemmafyldte problemstillinger, men også med de største kriser og muligheder i vores tid”.

Det er Folketingets Udvalg vedrørende Det Etiske Råd, der har udpeget Stefan Hermann.